Manor rozlobila obvinění: Chtěli jsme závodit s oběma vozy, proč nespekulujete o McLarenu?

Merhi, Roberto | foto: Manor Racing

Sportovního ředitele Manoru, Graema Lowdona, rozčílily spekulace ohledně jejich motivu nastoupit jen s jedním vozem a nařčení Force Indie

Poté, co Manor v Austrálii nevyjel, vstoupil v Malajsii do kvalifikace pouze s jedním vozem řízeným Robertem Merhim. Will Stevens se kvůli problémům s palivovým systémem nepostavil ani na start velké ceny, byť od komisařů povolení na základě výsledků z tréninku dostal.

Tým si za to vysloužil kritiku, své si opět přidala Force India, která se před sezónou vyslovila proti startu vzkříšené Marussie. Její zástupce Bob Fernley uvedl, že v Austrálii nikdy nechtěla vyjet a v Malajsii neměla v plánu závodit s oběma vozy.

"To je zkrátka nesmysl, naprostý nesmysl. Na roštu byl tým [McLaren], který nedokončil ani s jedním autem, ale o nich konspirační příběhy vůbec neslýcháváte. Je to zkrátka blbost. Jsme závodním týmem a chceme jezdit s oběma vozy. Pokud by se to dalo, pak bychom to udělali," rozčiluje se Lowdon.

"Když se podíváte na naše plány, které jsme měli na pátek a sobotu dopoledne - tři tréninky, tak byste viděli, že jsme ke všem přistupovali s rozhodností, jak byste to dělali se zcela novou infrastrukturou, systémy a vším ostatním, co máme," pokračuje sportovní ředitel Manoru, jehož auto na rozdíl od McLarenu dojelo do cíle Velké ceny Malajsie, byť se ztrátou tří kol.


Roberto Merhi se s Manorem radoval ve Velké ceně Malajsie z dojezdu do cíle
(foto: Manor Racing)

"Lidé tyto neuvěřitelné závěry dělají po pouhých třech částech. My jsme ale byli naprosto spokojeni s pokrokem, který jsme dělali, a také s integrací všeho uvnitř týmu - kromě problému na Willově autě.

Mohli jsme se kvalifikovat s oběma vozy? Ano. Mohli jsme závodit s oběma vozy? Ano. O tom není vůbec žádných pochyb. Nevím, co ještě můžeme takovým lidem říct kromě dotazu na to, co tím sledují. Zkrátka to nechápu," dodává Lowdon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy