Komisaři připustili vozy Manor do závodu, Grosjean penalizován

Stevens, Will | foto: Manor Racing

Vozy Manor se v závodu objeví i přesto, že Will Stevens neujel v kvalifikaci ani jedno kolo a jeho kolega, Roberto Merhi, se nevešel do kvalifikačního limitu 107 %.

Komisaři se přesto rozhodli připustit oba dva vozy na start zítřejší Grand Prix. Důvod je zřejmý - Will Stevens dokázal v trénincích zajet čas, který by se do limitu 107 % času vítěze kvalifikace vešel. Brita do kvalifikace nepustila závada palivového systému, která se na jeho vozu vyskytla v průběhu třetího tréninku. 

Roberto Merhimu chyběly k naplnění daného limitu jen 4 desetiny sekundy. Navíc komisaři zohlednili, že Mercedes už v Q1 použil rychlejší střední sadu pneumatik. Sezona nejmenšího týmu tedy může s dvoutýdenním zpožděním začít. 

Penalizaci odsunu o dvě místa dostal Romain Grosjean z Lotusu. Francouz si ji vysloužil za situaci, která předcházela zahájení Q2. Z obavy před deštěm se v boxové uličce seřadili všichni postoupivší jezdci, aby stihli zajet alespoň jedno kolo na suché trati. Grosjean frontu předjel a to není v pitline dovoleno. 


Komisaři ocenili Grosjeanovo předjíždění v pitlane odsunem o dvě místa na startu
(foto: Lotus F1 Team)

Romain se kvalifikoval jako 8., v důsledku penalizace se propadá na 10. místo. Komisaři oznámili, že jezdce "trestají za to, že pitlane neopustil v pořadí, v jakém do ní vjel." Strach jezdců se nakonec ukázal jako oprávněný, když désť přišel právě po absolvování prvních měřených pokusů v Q2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy