Horner: Situace na poli motorů může Red Bull z F1 vytlačit

Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

Renault dnes v Malajsii připustil, že zvažuje i odchod z F1. Pokud by se opravdu k tomuto kroku uchýlil, Red Bull by byl najednou bez motorového partnera.

Rozhodnutí Renaultu může mít vliv i na budoucnost Red Bullu. Red Bull je po špatném vstupu do sezony velmi zklamán, ani dnešní tréninky nešly hladce, navíc s ohledem na zmražený vývoj pohonných jednotek je podle nich jen těžko představitelné, že by někdo smazal ztrátu na Mercedes. Red Bull proto také zvažuje různé možnosti a to přesto, že je smluvně vázán k účasti v F1 až do sezony 2020.

"Bylo to frustrující přijet do Melbourne, kde se prokázalo, že situace není taková, jakou jsme očekávali. Očekávali jsme víc," řekl Christian Horner. Server 'motorsport-total.com' se jej také zeptal na výhružky o možném odchodu: "To vyjádření nepřišlo ode mne, ale od Helmuta Marka [řekl, že Dietrich Mateschitz může ztratit svoji vášeň pro F1]. Co tím chtěl říct je, že se nechceme dostat do situace, kdy budeme bez motorového partnera.

Zdá se, že Franz [Tost] chce svůj tým prodat Cyrilovi [Abiteboulovi]. Pak budeme potřebovat motor. A když se Renault rozhodne z F1 odejít, tak nám Mercedes motory nedodá. Navíc, jak se zdá, nejsme v pozici, abychom použili motory Ferrari. A tak by se mohlo stát, že bychom byli nuceni opustit sport."


Ocitne se Red Bull bez motorového partnera? (foto: Red Bull Content Pool)

Red Bull stejně jako Renault neustále přezkoumává své angažmá v F1 a sleduje dopady z něho plynoucí na svůj obchod. "Když zažijete závod jako v Melbourne, je to trošku znepokojující známka. Snad to bude jenom jedna kapitola v dlouhé historii - celá sezona je před námi," odkazuje na ohromnou dominanci Mercedesu.

"Red Bull se chce účastnit F1 a vyřešit některé problémy, které momentálně sport negativně ovlivňují. Zatím se zdá, že je neovládáme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy