Ecclestone to Manoru spočítal: Odečte jim 75 milionů Kč z odměn

Manor | foto: Manor Racing

Bernie Ecclestone prozradil, že kvůli neúčasti týmu v Manor v prvním závodě v Austrálii, jim bude z odměn za body získané v loňské sezóně odečteno 2 miliony liber, tzn. 75 milionů Kč.

Konec loňského roku byl pro tým Marussia (dnes Manor) náročný, v říjnu kvůli dluhům ve výši 64 milionů liber přešel do konkurzního řízení. Nakonec se však tým podařilo zachránit díky financím firmy Ovo. Přestože Manor dorazil do Austrálie, na trať nevyjeli kvůli problémům se softwarem. 

Bernieho Ecclestona svojí neúčastí nepotěšili a nyní prozradil, že přijdou o část své odměny z loňského roku, kdy v Monaku získali 2 body. Za deváté místo v šampionátu konstruktérů získali 35,4 milionů liber. Nyní jim z této částky bude odečteno téměř 2 miliony liber (kolem 75 mil. Kč). "Dostanou účet za cestu zdarma, kterou jsme jim poskytli," cituje Brita Independent

Do Austrálie tým odcestoval musel, v opačném případě by byl vyřazen ze šampionátu. FIA jejich neúčast prošetřovala již během závodního víkendu. Závěrem bylo, že přestože porušili pravidla, udělali maximum pro to, aby se postavili na start závodu. Vyhli se tak penalizaci. Během tohoto víkendu v Malajsii bychom je již měli vidět na trati.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy