Pérez po boji s Buttonem v Austrálii: McLaren je v zatáčkách dobrý, má potenciál

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Bývalý jezdec McLarenu, Sergio Perez, který ve VC Austrálie bojoval dlouhou dobu s Jensonem Buttonem, si myslí, že auto McLarenu má celkem slušný potenciál. Nakonec se rozhovořil i o potenciálu vlastního auta.

"Můžete vidět, že auto má potenciál, ale motor je celkem slabý - to můžeme vidět zvenku. V zatáčkách ale mají dobré auto, jenže ve Formuli 1 je těžké následovat jiné auto, takže úplně přesně vám to nedokážu říct," řekl Sergio Pérez pro crash.net.

Auto McLarenu zaostávalo hlavně na rovinkách kvůli motoru Honda, který neběžel na plný výkon. Očekává se, že na plný výkon nepoběží ani v Malajsii, což může být pro piloty obtížné vzhledem ke dvěma dlouhým rovinkám.

"My nacházíme problémy během víkendů, takže si nemyslím, že by nám absence v testech nějak moc ublížila. Nemáme problém se spolehlivostí nebo nastavením, ale jednoduše nám chybí přítlak. Kdybychom měli dostatečný přítlak, mohli bychom maximalizovat potenciál auta."

"Současné auto je spíše evolucí než revolucí, takže víme, jaké jsou jeho silné a slabé stránky díky loňskému vozu. Myslím, že náš monopost má ještě velký potenciál, otázka je, kdy ho dokážeme odemknout a jak rychle budou vyvíjet ostatní," zakončil Pérez povídáním o vlastním autě, kterému na rozdíl od McLarenu chybí přítlak.


Možná spolu bude Force India a McLaren závodit častěji (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy