Ferrari se stěhuje do nové, špičkové továrny

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Podle zpráv německého Bild am Sonntag mění Ferrari své sídlo. K přesunu mělo dojít v týdnu po VC Austrálie, kde se ukázalo, že Ferrari je letos možná druhým nejlepším týmem.

Propuštěný šéf Ferrari, Stefano Domenicali, v roce 2010 připustil, že by chtěl mít jednu budouvu, ve které by byly všechny složky závodního týmu Ferrari - tedy jak motorárna tak aerodynamici. 

Dosavadní prostory Ferrari vznikaly od roku 1947. Současný šéf Scuderie, Maurizio Arrivabene, připustil, že tým aktuálně zaměstnává přesun do nových prostor, i když mnohem lepší by bylo zaměřit se výhradně na poražku dominujícího Mercedesu.

"Jasně, že to není ideální, ale co můžeme dělat? Zabere to tři nebo čtyři týdny, než sem dostaneme i toho posledního inženýra," řekl. Přesun potvrdil i manažer týmu, Massimo Rivola: "Už jsem se přesunul do nové kanceláře."


Závodní tým Ferrari mění své umístění (foto: Scuderia Ferrari)

Podle zpráv 'Bild am Sonntag' má nová fabrika rozlohu 25 000 metrů čtverečních. Vejde se do ní 700 pracovníků a obsahuje i nový simulátor. Nová je také stolice na testování motorů, která vyšla na 40 milionů EUR [1,1 miliardy CZK]. Celková cena výrobního zařízení není známá. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy