Mercedes: Nemůžeme si dovolit polevit - Ferrari udělalo velký pokrok, Williams je také silný

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Mercedes před druhým závodem sezóny nehodlá polevit - chce další vítězství. Uvědomuje si, že konkurence nespí a že jejich vůz v jistých oblastech stále není tam, kde by chtěli.

V Austrálii prožil Mercedes víkendu jako ze snu. Po ovládnutí všech tréninků se s oběma vozy kvalifikoval do první řady a ve velké ceně obsadil první dvě místa - z vítězství se radoval Lewis Hamilton před Nicem Rosbergem.

"Melbourne byl bezchybným víkendem ze strany týmy a zaslouženou odměnou pro všechny, kteří tak tvrdě pracovali na projektu W06 Hybrid. Úspěch, který nyní zažíváme, si naprosto zaslouží," uvádí sportovní ředitel Mercedesu - Toto Wolff.

"Šlo ale pouze o jeden závod. Nepolevíme - ani si to nemůžeme dovolit vzhledem ke konkurenci, která nás neúnavně pronásleduje. Ferrari učinilo jasný krok vpřed, Williams také vypadá velmi silně a nikdy navíc nikoho nemůžete v této fázi odepsat," varuje před soupeři, kteří se ze všech sil snaží Mercedes dohnat.

"Proto jsme připraveni na souboje v nadcházejících závodech. Další bitva nás čeká v Malajsii, v domácím závodě pro Petronas, kde budeme útočit stejně intenzívně jako v Austrálii. V myslích se vracíme na začátek pozice a své cíle neměníme," pokračuje Wolff.


V Austrálii Mercedesu vyšlo vše, na co sáhl; úspěch se bude snažit v Malajsii zopakovat
(foto: Daimler AG)

Technický ředitel Paddy Lowe čeká změny ve výkonnostním pořadí a prozrazuje, že i jejich vůz má slabiny, na kterých musí zapracovat: Možná se vzhledem  k odlišné povaze okruhu ve srovnání s Melbourne dočkáme lehkých posunů ve výkonnostních rozdílech mezi týmy. My také přivážíme pro auta několik drobných vylepšení - chceme napravit několik bodů, ve kterých jsme zatím nedosáhli přijatelné úrovně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 49 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy