Zpověď Kaltenbornové: Byla jsem příliš důvěřivá a udělala jsem chyby

Kaltenbornová, Moniša | foto: Sauber Motorsport AG

Pro šéfku Sauberu byl úvod sezóny v Austrálii kvůli soudním tahanicím s Giedem van der Gardem noční můrou. Nyní se Moniša Kaltenbornová vrací k událostem z Melbourne.

"Když jsem seděla u australského soudu a slyšela slovo vězení, byl to šok," přiznává 43letá Kaltenbornová v rozhovoru pro Blick poté, co Van der Garde vyhrával kvůli protiprávně ukončenému kontraktu jedno soudní stání za druhým. Vše se nakonec vyřešilo mimosoudním urovnáním před kvalifikací s tím, že Sauber holandskému jezdci vyplatí odškodné ve výši 15 milionů Eur.

Události však mohly nabrat jiný směr, pokud by se mu podařilo na poslední chvíli získat superlicenci. "Pokud by od FIA licenci obdržel, pak by se pokusil o všechno možné, jen aby jezdil," přiznává šéfka Sauberu. Kvůli tomu by bez auta zůstal buď Felipe Nasr, jehož sponzor štědře zaplatil za zbarvení vozu, nebo Marcus Ericsson, jehož příspěvek do pokladny Sauberu se pohybuje v podobné výši.

Nakonec se - naštěstí pro tým - vše vyřešil finanční kompenzací. Není ale jasné, kdo oněch 15 milionů Eur Van der Gardemu zaplatí - zda finančně se trápící tým, sponzoři Ericssona a Nasra nebo zakladatel Peter Sauber. "Tohle nemůžu a ani nebudu komentovat," uvádí Kaltenbornová.


Spor s Giedem van der Gardem vyšel Sauber draho, Kaltenbornová přiznává své chyby
(foto: Sauber Motorsport AG)

Přiznává však: "Ano, udělala jsem chyby. Byla jsem příliš důvěřivá a hořce jsem za to byla vytrestána." Podle ní soudy nerozhodují dle morálních zásad - platí pro ně pouze písemné dohody bez ohledu na další okolnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 43 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy