Mercedes: F1 nepotřebuje velké změny, vzhled aut není prvořadým problémem

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Formule 1 podle sportovního ředitele dominujícího Mercedesu, Tota Wolffa, nepotřebuje žádné revoluční změny.

Ferrari sice před letošní sezónou představilo svou vizi budoucího monopostu a v rámci Strategické skupiny F1 se hovořilo o úpravách aerodynamiky, širších vozech, širších kolech či výkonnějších motorech, podle Wolffa ale velké změny nejsou vůbec zapotřebí.

"Já si osobně myslím, že samotný sport nepotřebuje tak velké změny. Hovoříme o změně pravidel, aut nebo motorů, nemělo by to tedy být hlavním cílem. My jsme v šťastné pozici jakožto mistři světa, takže nám pravidla vyhovují, musíme být ale otevření vůči diskusím a být součástí těchto diskusí," tvrdí Wolff.

Co říká na představený koncept Scuderie? "Návrh Ferrari je tak trochu provokací, tohle sami říkají. Osobně se mi líbilo, jak auto vypadalo, ale nejsem si jistý, jestli je tohle Formule 1. Přesto si musíme sednout a podívat se na to, jak F1 celkově vylepšit."


Koncept, který představilo Ferrari, se Wolffovi, líbí, podle něj se ale nejdená o vůz F1
(foto: Scuderia Ferrari)

"Pokud se dohodneme na změně vzhledu vozů se všemi následky, které se týkají toho, jak se řídí - protože by nemělo jít o sportovní vozy, pak si pojďme promluvit o tom, zda by auta měla mít širší, větší pneumatiky. F1 to dlužíme, ale nemyslím si, že by tohle byl její prvořadý problém," dodává Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy