Sauber příjemně překvapen výkonem motoru Ferarri

Kaltenbornová, Moniša | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka týmu Sauber, Monisha Kaltenbornová, přiznala, že je příjemně překvapena pokrokem, jaký Ferrari se svým motorem doposud dokázalo odvést.

Přestože očekávání ohledně zlepšení výkonu motoru Ferarri před sezónou převládala, výsledek je ve skutečnosti o poznání pozitivnější. Ferrari se nyní zdá být druhým nejlepším dodavatelem motorových jednotek. Ztrácí pouze na Mercedes, zatímco před motory Renault má jasný náskok. Má se za to, že během zimní přestávky dokázali technici stáhnout vteřinu na kolo, možná i o něco víc.

„Je to velmi výrazné zlepšení,“ potvrdila Monisha  Kaltenbornová.

„Odvedli dobrou práci, jsem příjemně překvapená. Potřebujete určitou posilu, není to jen o automobilu, je třeba mít ten správný balík,“ dodává.

Šéfka týmu nyní věří, že díky výkonnějšímu vozu se tým bude schopen posunout na bodované příčky. To by pro Sauber byla po loňské sezóně potřebná vzpruha. Nasvědčuje tomu už výsledek z prvního závodu v Austrálii, kde Felipe Nasr dokázal obsadit pátou příčku. 

„Minulý rok jsme k tomu neměli žádnou příležitost, protože jsme byli hodně daleko,“ přiznává Kaltenbornová, v zápětí ale dodává: „Oproti loňsku je to velký rozdíl, s naší silou, pokud nám to možnosti dovolí, můžeme být na lepších pozicích.“

Nasr svým pátým místem vlil Sauberu pozitivní naděje do žil

Jak ale Kaltenbornová přiznává, úspěch australského závodu nebude mít na komerční zájmy žádný nový vliv: „Když se podívám zpět do sezóny 2012, kdy jsme měli dobré výsledky, nemůžu říct, že by nám v pondělí ráno stáli lidé s úmyslem zasponzorovat nás, takhle jednoduché to bohužel není.“ Přesto, jak v zápětí dodává, je obodovaný výsledek pro tým velmi důležitý.

„Lidem to říká, že jsme zpět a nechá nás to zapomenout na loňský rok, který byl pouze ojedinělý a neměl by se znovu opakovat.“

„Řekli jsme si, že se chceme zlepšovat a taky se zlepšíme; dokázali jsme to lidem a chceme jim tím poslat jasnou zprávu,“ dodává Kaltenbornová

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy