Boullier chápe zvěsti okolo Alonsovy nehody

Magnussen, Kevin | foto: Honda Racing F1

Po těžké nehodě, kterou měl Španěl při testech, se začínají objasňovat nějaké spekulace ohledně podivných okolností nehody i Boulliere jim chce učinit přítrž.

"Osobně jsem se podílel na vyšetřování nehody, které jsme zahájili ve Wokingu a vše bylo jasně zkontrolováno i s FIA. Opravdu se chceme dozvědět, co se stalo, a to s takovým zájmem jako FIA," řekl Boulliere pro PlanetF1.com.

"Nic před FIA neskrýváme. Udělali jsme, co jsme udělat měli jako tým, ale nic jsme neukázali veřejnosti. V našem chování převažoval prvek zodpovědnosti, kterou máme k našim jezdcům a k organizaci, která řídí šampionát. Jsou zde procedury, kterými musí Fernando Alonso projít, aby mohl závodit, to jsou pravidla."

"Vše bylo bráno emocionálně, třeba zásah sanitky a kupa obrázků a otázek, které nebyly hned zodpovězeny. Rozumím fanouškům, kteří si situaci mohli vyložit různě."

"Teď ale vypadá skvěle, ve skutečnosti jsme se o něj začínali bát, protože trávil hodně dnů doma, z čehož by se mohl zbláznit," řekl Boulliere z úsměvem. "Musíme ho zase dostat k práci. Teď už jen zbývá, aby prošel zdravotním testem FIA, a bude moci závodit."

McLaren již odmítl spekulace, že byl Alonso zasažen elektrickým proudem před nehodou. Boulliere řekl, že McLaren nic neskrývá. Samotná nehoda byla zřejmě těžká a navíc by se Alonso měl objevit v Malajsii. Doufejme, že už ho uvidíme závodit. Ale s rychlostí a spolehlivostí McLarenu je otázka, zda se skutečně na závodní víkend těší.


Alonso při testech v Barceloně (foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy