Bottas po kontrole u lékařů nebude moci závodit

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas měl během kvalifikace zdravotní problémy. Navštívil nemocnici kvůli bolesti zad. Nyní odpočívá a rozhodnutí, zda bude závodit, padne až zítra.

Je start Valtteriho Bottase v zítřejší GP ohrožen? V kvalifikaci totiž musel pilot Williamsu bojovat se zdravotními problémy. Ke konci kvalifikace pak zamířil do lékařského střediska. Fin má problémy se zády. 

"Valtteri trpěl bolesmi zad a v poslední zatáčce ztratil docela dost času. Nevím, co se stalo. Možná, že tam byla nějaká rána na záda," říká šéfinženýr Williamsu, Rob Smedley. Také Williams potvrdil tuto nepříjemnost: "Valtteri musel během kvalifikace bojovat s bolestmi zad a je teď prověřován lékaři FIA. Budeme vás informovat, jakmile to bude možné."

Valtteri je stále v lékařském centru a tým zrušil veškerá plánovaná setkání s novináři. Některé informace tvrdí, že Fin měl problémy se zády už v Q2. Před startem kvalifikace žádné problémy ale neměl. Pokud by nebyl schopen odstartovat do zítřejšího závodu, tak by jeho kokpit zůstal s největší pravděpodobností neobsazen. Susie Wolffová totiž nejela ani v jedné části závodního víkendu a to především kvalifikaci a nemohla by tudíž usednout za volant.


Valtteri Bottas vloni v závodě chyboval, ani letos nebude mít šanci zabojovat o dobrý výsledek
(foto: Williams F1 Team)

Aktualizace: Podle lékařů Valtteri není schopen nastoupit do závodu. Tým to bude respektovat, do Velké ceny Austrálie tedy nasadí pouze jeden vůz řízený Felipem Massou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy