Massa: Rychlost Ferrari je "neuvěřitelná"

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Felipeho Massu zaskočila rychlost Ferrari v dnešních trénincích před Velkou cenou Austrálie.

"Pozoroval jsem, jak Ferrari zajíždí neuvěřitelné časy na kolo při dlouhých jízdách, takže si na ně musíme posvítit," komentuje Massa vývoj dnešních tréninků. V tom prvním skončil o 0,16 s za Vettelem, druhého se kvůli úniku vody z pohonné jednotky zúčastnil pouze jako zvídavý divák. Ferrari v něm skončil s oběma vozy za Mercedesy, ale o velký kus před ostatními.

"Nyní musíme analyzovat, jak na tom ve srovnání s ostatními jsme. Myslím si, že zítra si budeme jistí - obzvlášť po kvalifikaci - tím, kde se pohybujeme," pokračuje brazilský závodník. Stříbrné šípy jsou podle něj ale jasně mimo dosah.

"Mercedes je příliš daleko. Ferrari je mnohem lepší a my jsme v tom boji. A Red Bull možná neukázal to stejné, co jsme viděli mnohokrát minulý rok, ale věci se zítra mohou změnit," domnívá se pilot Williamsu.


Sebastian Vettel na nejrychlejšího Nica Rosberga ve druhém tréninku ztratil jen 7 desetin
(foto: Scuderia Ferrari)

S tím, že dnes kvůli poruše motoru zvládl jen 100 km, nebyl spokojený: "Moc kol jsem neujel. Nikdy to není dobré, když takto musíte vynechat trénink. Doufám tedy, že zítra a obzvlášť v závodě stále budeme moci bojovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy