Proč van der Garde nenastoupil ve VC Austrálie?

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Už za sebou máme první páteční trénink, ale van der Gardeho jsme na trati neviděli, stejně tak nevyjel z garáže ani jeden vůz Sauberu.

Sauber měl podle soudního rozhodnutí ze středy posadit van der Gardeho do auta, to se ale nestalo, k vyjetí na dráhu byli v 1. tréninku připraveni Nasr a Ericsson. Za vším stál problém se superlicencí, kterou van der Garde podle informací ESPNF1.com neobdržel.

Možná byste si řekli, že tímto je problém zažehnán, van der Garde nemůže závodit, takže Sauber může nasadit své dva jezdce, které předtím oficiálně potvrdil. To ale není pravda.

Soud totiž nařídil, že van der Garde musí závodit za Sauber a že Sauber musí udělat vše pro to, aby mohl jezdit. A to je právě příčinou problému. Van der Garde svou licenci neobdržel a neobdrží ji ani do konce závodního víkendu, takže se už nesveze.

A proto byl dnes znova svolán soud, který zkontroluje, zdali Sauber nepohrdal soudem tím, že by pozdržel van der Gardovu superlicenci. Za to by hrozila velká pokuta, případně i vězení pro Kalterbornovou. Van der Garde svou část dohody splnil, když ráno přišel na kontrolu sedačky v kombinéze Ericssona.



Sauber během testů (foto: Sauber Motorsport AG) 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy