Stevens neví, jestli se Manor kvalifikuje do závodu

Stevens, Will | foto: Manor Racing

Will Stevens připouští, že pro Manor F1 může být účast v nedělním závodě obtížná, ale vše jde prý hladce.

"Abych byl upřímný, je těžké cokoliv odhadovat." řekl Will Stevens pro Crash.net. "Ještě jsme nebyli na trati a vůbec jsme například nevyzkoušeli nové pneumatiky - neznáme jejich vlastnosti ani přesnou rychlost. Ale je zřejmé, že jsou rychlejší než loni. Tým o tom hodně mluví, ale nebudeme nic vědět, dokud se nedostaneme na trať."

"Letošní auto by se mohlo přiblížit hranici 107 % pro kvalifikaci - to bude jen záležet na tom, jak se ostatní týmy výkonnostně posunuly dopředu. My děláme tu nejlepší práci, co dokážeme, ale jestli to bude stačit na překonání 107% hranice, to nevím."

Zde je nutné předpokládat to, že ostatní týmy se oproti loňské sezoně hodně zlepšily, takže se hranice 107 % posunula. Manor ale své auto od loňského roku příliš nevylepšil, pouze upravil části vozu, aby odpovídaly novým regulím. To znamená, že jediný prostor pro zrychlení představují pneumatiky, které jsou podle Pirelli rychlejší než loňské. Takže zda se Manor kvalifikuje do závodu, to zůstává otázkou.

"Vše jde opravdu hladce. Není tu žádný spěch a vše je, jak má být, jsme připravení na první páteční trénink," zakončil Will Stevens.


Loňský monopost Marussie (foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy