McLaren toho před prvním závodem moc nečeká, v testech jezdil s malým množstvím paliva

Magnussen, Kevin | foto: Pirelli

McLaren má podle jezdce Kevina Magnussena nízká očekávání. Přiznává, že během předsezónních testů jezdil s malým množstvím paliva v nádrži.

Mladý Dán v Melbourne nahradí Fernanda Alonsa, který v Barceloně zažil tvrdou havárii. Mercedes tam podle něj skrýval svou formu, zatímco McLaren nejezdil s těžkým vozem.

"Neujel jsem tolik kol, kolik jsem si myslel. Kdyby šlo všechno perfektně, pak bych za den zvládl 150 kol, ale dostal jsem se sotva ke čtyřiceti a všechna z nich s malým množstvím paliva. Alespoň jsem na to připravený," prohlásil Magnussen dnes na tiskové konferenci.

"Nezažil jsem vůz plný benzínu, proto to bude zajímavé pozorovat, jak se bude chovat. Ale dříve jsem už závodil, není to něco úplně jiného. Jde o jiný vůz, ale měl bych být v pohodě," pokračuje dánský pilot.

McLaren se při testech potýkal s nespolehlivostí nové pohonné jednotky Hondy a neabsolvoval ani jednu závodní simulaci. Dojezd do cíle proto pro něj bude úspěchem. Na otázku, jaká jsou očekávání týmu v úvodu sezóny, Magnussen odpovídá: "Řekl bych, že docela nízká."


Kevin Magnussen si nový McLaren vyzkoušel po nehodě Fernanda Alonsa v Barceloně - jezdil
ale pouze s lehkým vozem (foto: Honda Racing F1)

"Samozřejmě se trápíme se spolehlivostí a s tím, abychom dokázali ujet delší vzdálenost. Jde však pro McLaren o nový počátek, a to si nějaký čas vyžádá. Jde ale o správný směr, kterým se tým rozhodl vydat. Myslím si, že má před sebou jasnou budoucnost. Bude to chvíli trvat, jsem si ale jistý tím, že se tam dostanou," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy