Ricciardo: F1 potřebuje pořádné souboje o vítězství

Ricciardo, Daniel | foto: Infiniti

Velká výhoda Mercedesu je ukázkou dalšího období nadvlády jednoho týmu, Ricciardo by ale raději viděl pořádné bitvy o vítězství.

"Je to těžké, protože Mercedes očividně odvedl dobou práci, aby se dostal do pozice, ve které je, a aby byl dostatečně silný. Minulý rok jsem před nimi smekal klobouk, že měli tak silné auto. Tento rok to vypadá, že budou silní zase. Ale myslím si, že je důležité nebo dobré pro F1, když jsou na trati souboje o vítězství mezi více vozy. Když Mercedes vyjede z garáže a vyhraje každý závod, není to pro fanoušky zajímavé, protože vždy chtějí změnu, což je to, po čem lidé přirozeně touží," řekl Ricciardo pro ESPNF1.com.

"Nemůžeme na Mercedes ukázat prstem a říct 'hele, hoši, nemůžete trošku zpomalit', protože tak to ve sportu jednoduše nechodí," dále se nechal slyšet. "Dostihnout Mercedes je práce ostatních týmů a snad i my bychom to mohli dokázat. Nebo Ferrari, Williams či kdokoliv jiný, to je jedno. Hlavní je, aby o vítězství bojovalo více aut, protože to je zábava pro fanoušky a protože i my si chceme pořádně zazávodit o vítězství."

"Ale když Lewis [Hamilton] nebo Nico [Rosberg] vyhrávají závody s 20sekundovým náskokem a celý závod jezdí osamocení, možná si užijí stupně vítězů, ale raději by si v závodě pořádně zabojovali s dalšími jezdci. Kdežto my si vždy užijeme skvělé souboje, když máme stejně rychlé soupeře. Bylo by super jich mít ještě víc, ale uvidíme, jak se situace vyvine, i když to záleží hlavně na nás," zakončil Ricciardo.

Ricciardo při VC Belgie (foto: Red Bull Racing)

Bohužel se letos pravděpodobně nedočkáme souboje o vítězství mezi více týmy, ale pokud Mercedes v testech příliš neskrýval svou rychlost, tak by se k němu měly ostatní týmy trošku přiblížit. Když jsou stálejší pravidla, ubývá prostoru ke zlepšení, a když tým neměl loni dobré auto, má ještě mnoho potenciálu k úpravám. Ale na začátku sezony bychom se aspoň mohli dočkat zajímavých soubojů mezi Red Bullem, Ferrari a Williamsem o poslední pozici na stupních vítězů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy