Michelin nechtěl jít do vysoké degradace, proto účast v F1 odmítl

Webber, Mark | foto: Michelin / DPPI

Michelin se nechal slyšet, že zamítl svůj návrat do F1 jako výhradní dodavatel poté, co byl požádán o to, aby vytvořil pneumatiky s vysokou degradací, čímž by okořenil závody.

Francouzi byli naposledy v F1 v roce 2006 před zavedením jednotného dodavatele pneumatik. Tím se stal Bridgestone. I ten se však na konci sezony 2010 z F1 stáhl. V té době Michelin uvažoval o svém návratu. Nakonec se ale značka rozhodla nepřihlásit se do tendru, který požadoval pneumatiky s vyšší degradací, což mělo udělat závody méně předvídatelné.

Kontrakt nakonec získalo Pirelli. Podle technického ředitele Michelinu, Nicolase Grouberta, byl požadavek na takové pneumatiky "kontraproduktivní" s propagací značky ve světě. "Jedním z důležitých prvků pneumatik Michelin je vždy jejich velká trvanlivost," řekl serveru 'crash.net' před vstupem do Moto GP v roce 2016 na pozici výhradního dodavatele.

"Pokaždé, když vstupujeme do závodů, tak se snažíme najít nejlepší kompromis mezi trvanlivostí pneumatiky a její přilnavostí. [V Moto GP] uděláme cokoliv pro to, abychom nejrychlejší kola závodů zajeli vždy v posledním kole. To je jeden z důvodů, proč nejsme zpět v F1.


Pneumatiky Michelin zřejmě v F1 jen tak neuvidíme  

Moc rádi bychom se vrátili, ale ne za pravidel, která teď platí. A také ne za podmínky, kterou po nás požadují. Pro nás je to [vysoké opotřebení pneumatiky] přesným opakem toho, co chceme ukázat. Bylo by to kontraproduktivní. Takže je bez šance, že bychom to chtěli."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy