Ferrari poprvé nasimulovalo závod, dle týmu hodně důležitý krok

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen zvládl během svého posledního testovacího dne simulaci závodu. Také technický ředitel týmu, James Allison, je chováním nového auta potěšený.

Fin v sobotu na své konto připsal 136 kol. Dle Jamese Allisona bylo pro tým nesmírně důležité, že dokázal zvládnout závodní simulaci. V neděli usedne do SF15-T Sebastian Vettel. 

"Celkově to nebyl špatný test, protože se nám dnes povedla odjet závodní simulace. Teď musíme počkat do Melbourne, abychom zjistili, jak na tom jsme ve srovnání s ostatními. Chci poděkovat týmu za práci, kterou odvedl během zimy," řekl Kimi Räikkönen.

"Během zimy jsme ujeli hodně kol. Ale až do té doby, než nepojedete závodní kola, bez ustání, kdy zastavovat budete jenom pro výměnu gum v boxech, můžete jen doufat, že jste připraveni pro Austrálii. Jsme tedy moc rádi, že se nám povedla první zimní simulace závodu. Jsem rád, že se nám to povedlo hned na první pokus, spolehlivost byla dobrá.


Kimi už do Ferrari usedne znovu až v Austrálii (foto: Pirelli)

S testy v posledních dvou dnech jsem potěšen - ukázaly, že auto funguje tak, jak chceme. Testy v Evropě jsou vždy trošku jiné než třeba v Bahrajnu. Většina toho, co platí zde, bude platit i na dalších okruzích. Z toho, co jsme viděli, soudíme, že máme auto s dobrými vlastnostmi. Očekáváme tedy, že tato charakteristika bude i v následujících závodech," pokračuje James Allison. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy