Gutiérrez se poprvé svezl s Ferrari SF15-T - dojmy? Výkon motoru je vyšší než loni + video

Gutiérrez, Esteban | foto: Scuderia Ferrari

Esteban Gutiérrez se tento týden během filmování Ferrari v Barceloně konečně svezl s novým monopostem SF15-T. Jaké jsou jeho dojmy?

"Domy mám velmi pozitivní dojmy... Tentokrát jsem byl společně s celým týmem, bylo to jiné než v Jerezu, kdy jsem vše jen pozoroval. Jako jezdec chcete být ve voze, a tak jsem to mohl dnes zažít z jiné perspektivy, zevnitř. Mohl jsem si udělat obrázek o vlastnostech vozu, pocítit ho," říká Gutiérrez.

Během filmovacího dne nesměl ujet více než 100 km a k dispozici měl pouze zvláštní nezávodní pneumatiky určené k propagačním účelům. Přesto si povšiml vyššího výkonu nové pohonné jednotky.

"Vlastně to bylo jednou z věcí, která se chovala jinak než loni. Hned po výjezdu z boxů jsem zaznamenal, že je k dispozici jiný výkon než minulý rok. Byli jsme sice omezeni co do počtu kilometrů, ale měl jsem radost, že můžu být ve voze a ujet několik dalších kilometrů," pokračuje Mexičan.

Nyní může další zkušenosti uplatnit na simulátoru: "Ano, ve čtvrtek mě na simulátoru čeká další testování. Zažít auto na živo je užitečné pro korelaci pocitů z reality. Je to součástí mé práce a tyto drobné krůčky mi pomáhají se připravit na budoucnost, na něco velkého."

Ferrari již nastínilo, že Gutiérrezovi zřejmě dá šanci v některém z pátečních tréninků letos - možná před jeho domácím závodem v Mexiku: "Opravdu se na to moc těším. Musíme tuto příležitost opravdu využít - je to skvělé mít referenci, toto přímé srovnání s podobnými podmínkami. Opravdu mě těší, že Ferrari přemýšlí o této možnosti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy