McLaren použije vlastní díly, aby Hondě pomohl vyřešit problém s MGU-K

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren si vezme na starost přepracování subsystému Hondy pro rekuperaci kinetické energie, který je tolik zlobil při minulých testech v Barceloně.

Za problémy mohlo konkrétně vadné těsnění u kinetického motorgenerátoru (MGU-K), který je součástí systému pro rekuperaci energie (ERS). McLaren kvůli němu musel omezit jízdy po všechny čtyři dny testů. Honda jej sice upravila, ale problém se vrátil.

První den ujel Button s vozem MP4-30 jen 21 kol, v pátek Alonso 59 kol, Button přidal v sobotu dalších 24 a jeho týmový kolega před svou nehodou poslední den jen 20 to už měl ale nainstalovanou starší MGU-K jednotku, aby mohli na dráze strávit co nejvíce času. McLaren během čtyř dnů tak ujel jen 124 kol, tj. 577,2 km - nejméně ze všech týmů. Takový Mercedes například za stejnou dobu zvládl přes 2076 km - více ve shrnutí zde.

Závodní ředitel Eric Boullier přiznal, že tým zaostává ve svém programu o 50 %. Hlavní příčinou je těsnění, se kterým se loni trápili i ostatní výrobci pohonných jednotek. Rychlé řešení žel neexistuje.

McLaren chce proto dle Autosportu využít svých odborných znalostí, jež získal kdysi se systémem pro rekuperaci kinetické energie (KERS), který byl v F1 zaveden v roce 2009. Ve voze by se tedy mělo zítra, kdy začínají v Barceloně poslední čtyřdenní testy, objevit MGU-K Hondy s těsněním McLarenu.


McLaren je kvůli spolehlivosti nové pohonné jednotky před startem sezóny
v nezáviděníhodné situaci (foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy