Sportovní ředitel Mercedesu Wolff prodává další akcie Williamsu, zůstane mu 5 %

Wolff, Toto | foto: Daimler AG

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff se rozhodl prodat další akcie svého soupeře - Williamsu, v němž kdysi působil jako výkonný ředitel.

Původně vlastnil 15 % týmu, loni prodal 5% podíl americkému obchodníkovi podnikajícími v oblasti zdravotní péče - Bradovi Hollingerovi. Nyní se zbavil dalších 5 % a stává se tak jen 5% akcionářem Williamsu. Kupcem se stal opět Hollinger, jenž nyní drží 10 % akcií stáje z Grove.

Wolff ve vlastnictví akcií Williamsu nevidí kvůli minoritnímu podílu žádný střet zájmů. Spokojeni jsou podle něj i jeho šéfové u Mercedesu: "Když jsem se přesunul z Williamsu k Mercedesu, souhlasili jsme s Mercedesem s tím, že časem snížím podíl ve Williamsu. Dohodli jsme se na strukturovaném přístupu - neprodám akcie komukoliv, ale najdu někoho, kdo má pro rodinu a tým hodnotu."

"Mezitím se nějaké možnosti objevily a Brad je perfektním chlapem. Mám o pět procent méně. S Daimlerem jsem se na tomto cíli dohodl a považoval jsem to za finanční investici. Takový je současný stav a nemám v plánu jej měnit. Pokud jde o finanční investování, mám tuto společnost moc rád," vysvětluje Wolff pro Autosport.


Toto Wolff prodal dalších 5 % akcií Williamsu Bradovi Hollingerovi (foto: Williams F1 Team)

Kupec Hollinger je dlouholetým fanouškem Formule 1, který o koupi vůbec nepřemýšlel, protože v tomto sportu vidí velký prostor pro růst: "Jsem obchodníkem a v byznysu se nikdy nepohybuji kvůli tomu, abych nevydělal peníze. Myslím, že v F1 existuje obrovská příležitost, která je nyní na vrcholu exploze.

Příjmy pokračují v růstu, a to se ještě nepustili do sociálních médií, pokud jde poskytování informací davům. Vidím v tom ohromnou příležitost. Williams má tradici, je značkou, jménem, které v F1 téměř nemá paralelu, protože Frank byl pionýrem v tomto odvětví. V organizaci je velká dávka vášně a nostalgie."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy