Honda je připravena homologovat svůj motor, potenciál teprve ukáže

Honda | foto: Honda Racing F1

Honda po dnešním produktivním testu prohlásila, že dokončila specifikaci své pohonné jednotky a je připravena k homologaci.

Honda musí letos jako jediný výrobce motorů projít do 28. února u FIA procesem homologace. Dnes s McLarenem dosáhla pokroku a ujela vůbec největší vzdálenost během testování - Fernando Alonso v Barceloně odkroužil 274,645 km.

Podle šéfa vývoj pohonné jednotky, Jasuhisi Araje, Honda finalizovala svou konstrukci a je připravena k homologaci: "Dnešní program byl produktivní, mohli jsme podniknout několik užitečných, praktických jízd s pohonnou jednotkou. Jsem spokojený s tím, čeho jsme dosáhli.

Dnes jsme prošli seznam plánovaných testovacích položek a jsme připraveni homologovat pohonnou jednotku na konci příštího týdne. Stále jsme neviděli jednotku jezdit na maximu jejího potenciálu, ale myslím si, že k tomu pevně směřujeme."


Pohonná jednotka Hondy, kterou příští týden čeká homologace (foto: Honda Racing F1)

"Stále jsme blíž a blíž Melbourne, kde si myslím, že budeme v lepší formě. Pokud jde o poslední dva dny tohoto testu v Barceloně, budeme se snažit věci více tlačit k tomu, abychom získali přesnější představu o chování a výkonnosti balíku v závodních podmínkách."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy