Wolffová ze zavinění havárie při testech v Barceloně viní Nasra

Wolffová, Susie | foto: Williams F1 Team

Susie Wolffová viní Felipeho Nasra za to, že zavinil jejich vzájemnou kolizi během prvního dne testů v Barceloně.

Podle ní šlo o "zbytečnou kolizi" a mladý Brazilec by měl proto zpytovat své svědomí. Wolffová při pomalejší jízdě Nasrovi v jeho rychlém kole zavřela zatáčku a došlo ke kontaktu, při němž byl poškozen jeho vůz (zavěšení, zadní křídlo, převodovka i podlaha).

"Opravdu nešťastné. To, co fakt nechcete, je při těchto testech ztrácet čas. A my jsme dnes přišli o většinu odpoledne kvůli něčemu zbytečnému. Je to na video, každý se na to může podívat," vrací se k havárii Wolffová.

"Byla jsem ve svém výjezdovém kole a odhaduji, že on jel své letmé. Brzdila jsem do zatáčky č. 5, zůstávala jsem ve stopě a on do mě narazil, svou zadní pneumatikou do mé přední. Hned jsem šla za ním a ptala se, co se k čertu stalo. Nějak neměl co říct. U já jsem upřímně také nenacházela slova. Je to hloupé. Bylo jasné, že jedu přímo. Nevím, jestli čekal že uhnu nebo se snažil optimaliovat nájezd do zatáčky.

Bylo to hloupé, zbytečná kolize. Je to velmi těžké pochopit, jak a proč k tomu došlo, ale stalo se tak. Tyto věci se někdy mohou přihodit. Ale ztratit tolik času ve voze pro mě bylo opravdu těžké," stěžuje si Wolffová, která dnes nakonec zvládla přes 400 kilometrů (86 kol).


Susie Wolffová si kromě solidní vzdálenosti dnes v Barceloně připsala také neobvyklou
kolizi s Felipem Nasrem ze Sauberu (foto: Williams F1 Team)

Se svou výkonností byla jinak manželka sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa spokojená: "Hodně jsme se toho dnes naučili a dokončila jsem dopoledne téměř celou vzdálenost závodu. Bylo to fajn absolvovat s vozem delší jízdy, abychom lépe porozuměli managementu pneumatik. Oproti FW36 to vypadá na dobrý krok vpřed."


Podrobnou reportáž z prvního dne testů v Barceloně najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy