McLaren už v rámci filmovacího dne jezdí v Barceloně

McLaren | foto: Honda Racing F1

McLaren již je na okruhu Circuit de Catalunya, kde bude dva dny testovat. Britský tým přijel do Španělska dřív, aby v rámci filmovacích dní vyjel s novým monopostem na trať.

Španělský okruh bude hostit 2. i 3. předsezonní test, začíná se již 19. února. McLaren dorazil na okruh ale dřív, aby v pondělí a v úterý využil svého práva k jízdám v rámci filmovacího dne. Za volantem vozu byl Jenson Button.

Podle pravidel smí týmy využít pouze dva takovéto dny během sezony. Pravidla, konkrétně článek 22.1, přesně říkají: "Každý ze soutěžních týmů má navíc možnost využít dva filmovací dny, které nebudou považovány za testovací. Filmovací den je takový, který tým využije primárně k marketingovým a promo účelům.

Během filmovacího dne tým nesmí ujet víc než 100 kilometrů. Dále smí být použity pouze pneumatiky speciálně vyrobené dodavatelem pneumatik pro tento účel." I přes jasné znění pravidel je však zřejmé, že určité testy provést lze.


McLaren má napilno - po Jerezu absolvoval prezentaci v Japonsku a ještě
před startem testů v Barceloně filmovací den (foto: Honda Racing F1)

Záměr McLaren byl ujet s MP4-30 další kilometry. Právě ujetá vzdálenost totiž McLaren při testu v Jerezu dost handicapovala. Britové také oznámili, jak budou testovat - ve čtvrtek a pátek bude jezdit Button, v sobotu a neděli pak Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy