Lotus: Honili jsme se za maximální rychlosti, zaplatili jsme. Nové auto je stabilnější

Maldonado, Pastor | foto: Lotus F1 Team

Lotus věří, že v sezóně 2015 dosáhne s motorem Mercedes mnohem lepších výsledků než minulý rok s Renaultem, který se soustředil hlavně na Red Bull. Letošní vůz poháněný Mercedesem je stabilnější a pilotům se lépe řídí.

Podle majitele týmu Gerarda Lopeze by pro Renault minulý rok bylo lepší, kdyby se soustředil na všechny své týmy. Zaměření na Red Bull výrobci motorů neprospělo: "Bylo by to pro ně užitečnější, kdyby své úsilí nesoustředili pouze na jeden tým. Náš nový motor Mercedesu udělá rozdíl, i když za katastrofální sezónu 2014 nemůžeme vinit pouze Renault."

S novým vozem jsou po prvních testech spokojeni: "Zvolili jsme méně agresivní přístup. Nejen proto, že jsme u E22 zašli příliš daleko, ale také kvůli tomu, že jsme si při vývoji preferujícímu vyšší maximální rychlosti dali vlastní gól. Zaplatili jsme za to a poučili jsme se z toho."

Hodně se toho napsalo o dobrých lidech, kteří odešli, ve skutečnosti je ale pravdou to, že kromě několika odchodů zůstal technický tým zodpovědný za vozy 2012 a 2013 nedotčen," vysvětluje pro Auto Hebdo majitel týmu, který chce letos potrápit špičkové stáje.

Grosjean pošilhává po první pětce
Závodní pilot Romain Grosjean přibližuje cíle týmu: "Realisticky chceme končit v nejlepší desítce a rádi bychom končili v nejlepší pětce. Stále si myslím, že některé týmy budou o něco silnější, uděláme ale všechno, co můžeme.

Mezi rokem 2014 a 2015 jsme zažili období stability, které jsme v předchozím roce neměli, což je velmi dobré pro začátek sezóny. Všichni znají svou práci a dělají ji řádně. To nám určitě pomůže," věří francouzský pilot.


Jízda s novým Lotusem E23 vykouzlila Romainovi Grosjeanovi na tváři úsměv
(foto: Lotus F1 Team)

Po prvních testech nové vozu E23 byl spokojený a vnímal velký posun kupředu: "Choval se hodně dobře, abych byl upřímný. Víme, že Mercedes má tu nejlepší pohonnou jednotku v poli a že náš začátek s nimi byl velmi hladký. Všechno funguje tak, jak bychom si přáli, máme tedy v rovnici o jednu neznámou méně.

Minulý rok to pro nás v této fázi bylo těžké. Přišli jsme o Jerez a pak jsme odjeli do Bahrajnu a nedojeli jsme kolo, takže to je rozdíl. Tento rok když se dostanete do zatáčky, tak se auto chová stabilně, nesetkáváte se s žádnými nepříjemnými překvapeními. Je předvídatelné a můžete na to víc tlačit. Hodně jsem se usmíval, protože se auto řídilo příjemně," dodává Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy