Force India odesílá do Barcelony starý vůz, nový tam otestuje až na konci měsíce

Force India | foto: Sahara Force India

Indický tým Formule 1 potvrdil, že se svým novým vozem VJM08 nevyjede dříve, než v posledním předsezónním testu v Barceloně za dva týdny.

Stá sídlící v Silverstone doufala, že by po vynaložení velkého úsilí v továrně tento týden mohla stihnout první testy v Barceloně, to se jí žel nepodaří. Dnes do Španělska odeslala loňský monopost VJM07, s nímž tam bude od 19. února testovat. Za Force Indii budou letos závodit Nico Hülkenberg a Sergio Pérez, kdo z nich bude který den testovat, to upřesní až příští týden.

Stále věří, že poslední test před závodní sezónou s novým vozem absolvovat stihne. Zástupce šéfa týmu Bob Fernley připustil, že byť se nejedná o ideální začátek sezóny, v Austrálii budou připraveni.

"Na začátku nové sezóny v Melbourne budeme, o tom není pochyb. Ano, čas pro testování nového auta bude omezený, děláme však všechno možné pro to, abychom zajistili, že do Austrálie v dorazíme v rozumné formě a s co největším počtem ujetých kilometrů to bude možné," uvedl Fernley pro Autosport.


Force India dnes do Barcelony odeslala loňský monopost
v novém zbarvení (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy