Sauber: Nejezdili jsme s prázdnou nádrží, měli jsme na víc

Pirelli | foto: Pirelli

Sauber v Jerezu pravidelně patřil mezi první dva nejlepší týmy, v úterý byl dokonce nejrychlejší ze všech. Popírá ale, že by se pomocí nízkého množství paliva honil za slávou.

Během uplynulých čtyř dnů byl švýcarský tým dokonce rychlejší než Mercedes. Svá kola vždy zajížděl na měkkých pneumatikách, včera ale Ericsson svůj druhý nejrychlejší čas dosáhl na počátku stintu o 11 kolech - s prázdnou nádrží tedy nejel.

Nakolik Sauber odhalil svou plnou formu? "Měli jsme ještě celkem velký prostor, abych byl upřímný, je to tedy pozitivní. Absolvovali jsme opravdu dobrý test. Velmi dobré bylo, že jsme každý den ujeli spoustu kol a neměli jsme s autem žádné skutečné problémy," uvádí Ericsson pro Autosport.

Stáj z Hinwilu, která využívá pohonné jednotky Ferrari, ujela po Mercedesu (2284,8 km) druhou největší vzdálenost (1 691,5 km) a patřila mezi nejspolehlivější. A během krátké doby v Jerezu dosáhla pokroku. "Auto, které jsem řídil odpoledne, je pocitově o několik kroků lepší než to, s nímž jsem jezdil v neděli," říká švédský mladík.

Podle něj dokázal vyřešit loňské problémy: "Těžko o tom hovořit, protože jsem přišel z Caterhamu a tohle je o docela velký kus napřed. Ale zlepšili jsme se i při srovnání s vozem, který jsem testoval minulý rok v Abú Zabí. Myslím, že auto dosáhlo pokroku. Letos je lepší.

Obecně je stabilnější, a při brzdění a průjezdu zatáčkami poskytuje pilotovi více sebedůvěry. Myslím, že také Ferrari udělalo slušný pokrok s pohonnou jednotkou ve srovnání s tou, s níž jsem jezdil v Abú Zabí. Ale stále si musíme počkat na to, abychom poznali, co mají ostatní."


Marcus Ericsson (vlevo) se svým týmovým kolegou Felipem Nasrem
a novým vozem C34 (foto: Sauber Motorsport AG)

Rychlost v Jerezu podle Ericssona dodala všem u Sauberu před novou sezónou po loňském zklamání motivaci: "Celou zimu cítím, že všichni v týmu jsou touto sezónou nadšeni. Myslím si, že tento týden tyto pocity ještě vylepšil a dodal klukům v továrně ještě více energie."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy