Technický ředitel Ferrari: "V Jerezu jsme všechna naše očekávání nesplnili"

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari, James Allison, přiznává, že při testování nového vozu SF15-T i přes dosažení nejrychlejšího času nesplnili všechna svá očekávání. Šéf týmu Maurizio Arrivabene si všímá pozitivních změn v náladě týmu, a s jeho prací je celkově spokojený.

Technický ředitel James Allison přibližuje náladu u Ferrari: "Když přivezete na trať nové auto, vždy jste vzrušení a děláte si i starosti. To se mísí se silnou nadějí, že veškerá tvrdá práce tolika lidí bude odměněna výkonností.

Tento test opouštíme s tím, že jsme nesplnili veškerá naše očekávání. Jednoduše bychom rádi ujeli ještě více kilometrů a vždy si také přejete být rychlejší. Přesto můžeme být celkově potěšeni vzhledem k tomu, jak to šlo, protože jsme zažili solidní start. Nyní na to horlivě ve vývoji zatlačíme v Barceloně, abychom byli připraveni na první závod v Melbourne."

Před rokem byl v Jerezu v roli šéfa týmu Stefano Domenicali, letos je u kormidla Maurizio Arrivabene, který bedlivě sleduje pokrok svého týmu: "Pokud někdo dělá srovnání s minulým rokem, pak si všiml pozitivních znaků v několika minulých dnech.

Tým pracoval dobře jak doma, tak i na dráze, a naši jezdci odvedli skvělou práci, když inženýrům poskytli cennou zpětnou vazbu. Hlavně mě ale potěšilo to, že skupina znovu našla svou motivaci a týmového ducha."


Kimi Räikkönen při testování aerodynamiky nového vozu SF15-T (foto: Pirelli)

"Pokud jde o výkonnost, pak si nemyslím, že naši soupeři - obzvlášť jeden - ukázali v těchto posledních dnech svůj skutečný potenciál. Myslím, že pravdu o nich a nás odhalíme až během posledního testování v Barceloně.

Nyní svou pozornost obracím k Paříži, kde se na zítřejší schůzce rozhodne o budoucnosti našeho sportu," dodává šéf závodního týmu Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy