Rosberg: Na Ferrari musíme dávat pozor

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Nico Rosberg označil výkony Ferrari v Jerezu za velmi dobré a uvedl, že musejí mít u Mercedesu oči otevřené.

Se svými výkony při letošních prvních předsezónních testech je Nico Rosberg spokojen. Najel dnes dalších 151 kol a vede tedy v počtu najetých kilometrů. Domnívá se, že je Mercedes v dobré formě, ale dává si pozor na soupeře - především jej zaujaly výkony Ferrari.

"Hlídáme si soupeře, zvlášť výkony Ferrari byly v posledních dnech oči otevírající. Ale jsem si jistý, že i tak můžeme začít sezónu dobře a být silní i co se vývoje týče," okomentoval situaci Němec.

S jeho slovy souhlasí i u Red Bullu. Daniel Ricciardo označil výkony rudých vozů za dobré. "Ty včerejší časy, co Seb zajel, byly rychlé. Samozřejmě neznáme stav paliva, ale prozatím vypadají dobře." 

Rosbergovi dnes patřil třetí nejrychlejší čas a způsobil jednu červenou vlajku způsobenou tlakem paliva, kdy už v nádrži zřejmě příliš paliva nezbylo. Přední příčky co se časů týče dnes okupovaly motory Ferrari - Felipe Nasr v Sauberu zajel nejrychleji, za ním Kimi Räikkönen ve Ferrari, který se potýkal s problémem s telemetrií.


Rosberg je zatím s vývojem testů spokojen (foto: Mercedes)

"Loni byla hlavním problémem spolehlivost, takže jsme se na to zaměřili. Je důležité poznat problémy ještě před Melbourne. Na problémy, které objevíte v Barceloně (pozn.red. během následujících testů) už nebude tolik času a bude těžší je vyřešit. Co najdete zde bude lehčí opravit, takže proto je důležité najet co nejvíce kilometrů," uvedl Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy