Bývalý konstruktér viní z problémů Ferrari Alonsa: "Není dobrým testovacím pilotem"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando alonso nese podle bývalého konstruktéra vozů F1, Maura Forghieriho, svůj podíl na nekonkurenceschopnosti monopostů Ferrari v posledních sezónách.

Forghieri šokuje fanoušky Alonsa, když podle něj se podle něj 33letý Španěl trápil při vývoji auta a při poskytování užitečné zpětné vazby: "Po tři či čtyři sezóny v řadě má auto stejné problémy. Znamená to, že se nevyvíjí správným směrem - a to je chyba jezdce."

Nezpochybňuje ale jeho závodní umění: "Každý rok, když poprvé prověřil auto, řekl, že všechno bylo perfektní. Pak si po několika měsících začal stěžovat. Alonso je skvělý závodní jezdec, není ale dobrým testovacím pilotem."

Problém Ferrari podle Forghieriho spočívá v tom, že od té doby, co z Maranella odešel Michael Schumacher, nemají žádného jezdce podobného kalibru. "Skutečný šampion je ten, kdo dokáže vést tým. Problémem Ferrari v posledních několika sezónách bylo to, že neměli dalšího Schumachera," dodává bývalý technický ředitel Ferrari pro DiarioDelWeb.

Alonso po loňské sezóně Scuderii opustil, letos bude závodit s McLarenem - Hondou. Stáj z Maranella dnes ve 13 hod představí své nové auto SF15-T, za jehož volant budou usedat novopečený otec Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 58 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy