Force India: Vynechání testu v Jerezu nám ušetí 18,6 milionů korun

Force India | foto: Sahara Force India

Provozní ředitel Force India, Otmar Szafnauer, přibližuje finanční další důvody toho, proč se Force India rozhodla zcela vynechat první předsezónní testy.

Indický tým nestihne připravit vůz pro první test v Jerezu, který začíná tento víkend - v neděli, 1. února 2015. Místo toho se rozhodla věnovat čas vývoji nového auta VJM08. Původně se mělo za to, že by do Španělska mohla dorazit alespoň se loňským monopostem - VJM07. Nakonec se ale rozhodli, že se ve Španělsku vůbec neukážou.

Se starým autem by si nemohli vyzkoušet nový motor Mercedesu PU106B, moc by se toho za chladných teplot nedozvěděli ani o pneumatikách Pirelli pro sezónu 2015. Podle provozního ředitele Force Indie to nedávalo smysl ani z finančního hlediska.

"Testování v Jerezu se zastaralým vozem by moc přínosné nebylo. Vynechání prvního testu nám vlastně umožní ušetřit 500 000 liber [18,6 mil. Kč]. Motor i převodovku testuje Mercedes, takže jsme naše zdroje raději zaměřili na vyladění šasi. Jsme si na 90 % jisti, že ho budeme moci představit při druhém testu v Barceloně," říká Szafnauer.


Druhý test by Force India měla "na 90 %" stihnout (foto: Sahara Force India)

"V současnosti zaměstnáváme 380 lidí a všechny výplaty hradíme. Totéž se týká našich dodavatelů. Právě jsme oznámili v Mexiku nové sponzory, všechno tedy vypadá dobře. Můžu potvrdit, že se věci vyvíjejí podle plánů a že se držíme cílů našeho pracovního programu," uklidňuje zástupce Force Indi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy