Horner: Red Bull svůj nový vůz ještě hotový nemá

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner prozradil, že svůj nový monopost RB11 ještě dohromady složený nemají. Testování v Jerezu by ale chtěli stihnout.

Dnes se tým sešel s novináři během lyžování v Rakousku. V továrně má ale napilno, protože první šasi RB11 se do dílny k montáži dostalo až včera. Proto jej Red Bull ani nebude schopný představit dříve, než v Jerezu.

"Připraveno ještě není," přibližuje pro Sky Sports situaci kolem nového monopostu Horner. "Momentálně pracujeme naplno na jeho stavbě. Tohle je zřejmě ten nejkratší čas pro jeho výrobu a smontování v naší desetileté historii. Je neuvěřitelné, co v továrně zatím dokázali zvládnout. Do neděle ale zbývá stále dost času."

Podle mluvčího týmu by se v neděli mělo nové auto již prohánět Jerezem. "Myslím, že jde v mnoha ohledech jen o evoluci. Šasi je v podstatě evolucí, hodně pozornosti bylo pochopitelně věnováno motoru," pokračuje Horner. Letos jej bude opět pohánět Renault, který na konci minulého roku za Mercedesem zaostával přibližně o 60 koní.


Red Bull by měl testování v Jerezu stejně jako minulý rok stihnout (foto: Red Bull Racing)

"Myslím, že s novými pravidly a s tím, že budeme moci žetony utratit během roku, se musíte na to dívat strategicky - jaká vylepšení pro které motory nasadíte. Letos můžete své pohonné jednotky vylepšovat strategicky, a Renault proto zvolil ve vývoji agresivní přístup. Strategicky se jen musíme rozhodnout, kdy využít ty žetony pro čtyři motory, které máte k dispozici.

Mercedes je určitě měřítkem. Vstupují do sezóny jako úřadující šampioni a jsou letos favority. Měli ke konci minulého roku velkou výhodu. Snad se nám ji podaří významně snížit, otázkou nicméně zůstává, co udělali během zimy a co zvládli ostatní týmy. Víme, jak jsme na tom my, ale jaké je pořadí, to opravdu zjistíte až v Melbourne nebo během prvních tří závodů," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy