Ecclestone se zasadil o úlevu pro Hondu, "Mercedes může dominovat ještě tři roky"

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Mercedes všem utekl a jeho soupeřům to podle Bernieho Ecclestonea může trvat ještě tři roky, než se jim ho podaří dostihnout.

Po loňském přechodu na hybridní V6 pohonné jednotky a dominanci Mercedesu se proto znovu začíná jednat o jejich další úpravě: "Rád bych viděl změnu motorů. Kdybyste mi řekli, abych si něco přál, pak by to bylo ono," říká Ecclestone pro Sky Sports.

Současné pohonné jednotky jsou "magickými kousky inženýringu, ale dle mého názoru nejsou tím, o co se veřejnost opravdu zajímá. Chtějí vidět dobré závodění a upřednostnili by hodně hluku."

"Mercedes odvedl se svou pohonnou jednotkou tak dobrou práci, že za sebou všechny nechal. Nedokážu si představit, že by jej tak brzy dostihli. Možná za tři roky. Jenže my si nemůžeme dovolit čekat tři, roky. Ani dva či jeden rok," pokračuje šéf Formule 1, jejíž sledovanosti dominance jednoho týmu neprospívá.

Týmům se sice podařilo objevit díru v pravidlech, která jim umožní své pohonné jednotky vylepšovat i v průběhu sezóny. Mercedes byl proti jakémukoliv uvolňování pravidel, protože by to podle něj vedlo ke zvýšení nákladů.


Mercedes by podle Ecclestonea mohl dominovat ještě tři roky, což si ale jeho F1 nemůže dovolit
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Celý byznys se točí kolem pravidel. Kdybychom tedy mohli změnit pravidla, udělali bychom to. Jenže k tomu potřebujeme shodu všech týmů, které vstoupily do šampionátu - a k tomu nedojde. Kdybyste vedli Mercedes, bylo by to tou poslední věcí, kterou byste chtěli změnit," pokračuje Ecclestone.

Poté přiznává, že se osobně sám zasadil o to, aby byl Hondě také umožnit vývoj v průběhu její první sezóny po návratu do F1: "Znovu - byla to pravidla, která způsobila potíže, protože oni jsou tady noví. Prošli jsme to s FIA a já jsem jim řekl, ať se na ně podívají trochu odlišně, jinak se už nedočkáme vstupu žádného nového týmu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy