Williamsová: S motory Mercedes není důvod k obavám

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Williams je podle své šéfky Claire Williamsové ve Formuli 1 kvůli tomu, aby vyhrával. To se mu ale minulý rok nepovedlo, proto by to chtěl letos napravit.

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff označil Williams jako svého největšího soupeře v sezóně 2015. Williamsová je v předpovědích opatrná a očekávání fanoušků krotí.

"Od Tota to byl skutečný kompliment - v Mercedesu odvedli tak úžasnou práci! Prokazovali jsme, že bychom mohli bojovat a ke konci minulé sezóny jsme náskok Mercedesu stahovali. Myslím, že si musíme počkat, abychom se podívali, jak na tom všichni jsou. U Williamsu opravdu neradi hovoříme o očekáváních, nadějích nebo o snech pro nadcházející sezónu, existuje tolik proměnných," popisuje šéfka Williamsu pro Sky Sports.

"Musíme se podívat na to, jak na tom všichni jsou, ale pokud bychom se mohli prát s Mercedesem a bojovat s nimi o titul, tak by to bylo úžasné.  Až na závodní dráze v Austrálii se dozvíme, jaká je realita.

Já se starám pouze o to, abychom ve svém voze měli motor Mercedesu, jde o ten nejlepší motor. Dokud si udrží tu vývojovou křivku a vyrovnají se tomu, co dělají ostatní, a udrží si svůj náskok, pak nemám moc důvodů pro to, abych si dělala starosti.

Jde o to, co dokážeme s naším šasi a s aerodynamickým balíkem, to je důležité, abychom mohli stáhnout náskok Mercedesu," pokračuje dcera zakladatele týmu, Franka Williamse. Loni dosáhli výrazného zlepšení a v šampionátu obsadili třetí příčku. Zůstávají ale nohama na zemi.


Williams je s pohonnými jednotkami Mercedes nadmíru spokojený (foto: Williams F1 Team)

"U Williamsu jsme vždy realisté, spíše než abychom se nechali příliš unést. Loni jsme dosáhli tak velkého pokroku, a letos na něm musíme stavět. Zde ve Formuli 1 jsme kvůli vítězstvím - a minulý rok jsme nevyhráli ani jeden závod.

Naší ambicí jsou tedy samozřejmě vítězství v závodech, pak chceme stavět na pokroku, který uděláme, a dostat se blíže špičce, snížit ten náskok a jednoho dne bojovat o mistrovství světa. Když to tedy shrnu, jde o zlepšení," dodává Williamsová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy