Pět závodů začne letos o hodinu dříve než v sezóně 2014. Které?

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pořadatelé pěti velkých cen naplánovali letos starty o hodinu dříve než minulý rok. Týká se to Austrálie, Malajsie, Číny, Japonska a Ruska.

Společnost Formula One Management (FOM) vydala dokument, ve kterém oznamuje dobu všech částí závodního víkendu včetně tréninků, kvalifikací a závodů. Vyplývá z něj, že v Austrálii, Malajsii, Číně, Japonsku a Rusku se dočkáme časového posunu: startovat se bude o hodinu dříve než loni.

Během let se závody v Asii posouvali na pozdější odpolední dobu, což bylo příhodnější pro hlavní část televizních diváků v Evropě. Po těžké nehodě Julese Bianchiho loni v deštivém Japonsku bylo po vyšetřování doporučeno, aby závody "nezačínaly později než čtyři hodiny před západem slunce či setměním." Francouz stále leží v kritickém stavu v nemocnici v Nice.

Pořadatelé Velké ceny Malajsie již minulý týden naznačili, že s Berniem Ecclestonem hovořili o dřívějším začátku - o posunu z 16 na 15 hodin, což jeho společnost FOM nyní potvrzuje.


Po nehodě Julese Bianchiho loni v Suzuce dojde v sezóně 2015 k časovým změnám (foto: Pirelli)

Sezóna 2015 začíná 15. března v Austrálii v 16 hod (6 hod ráno našeho času), po Malajsii dojde k také posunu třetího podniku - Velké ceny Číny - z 15 na 14 hod místního času. Ve druhé části sezóny pak ve 14 hod budou začínat závody v Japonsku i v Rusku.

Kalendář závodů 2015 najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy