Závod v Malajsii by letos mohl začít kvůli Bianchiho nehodě dříve

Force India | foto: Sahara Force India

Velká cena Malajsie by ve snaze zvýšit bezpečnost po loňské nehodě Julese Bianchiho mohla podle šéfa okruhu Razlana Razaliho začínat trochu dříve.

Přiznal, že s Berniem Ecclestonem jednají o posunutí startu z 16. na 15. hodinu odpoledne tamějšího času. Snížila by se tím také pravděpodobnost dešťové přeháňky, která ovlivnila některé z posledních závodů. V sezóně 2009 musel být dokonce zkrácen a udělovaly se poloviční body.

"Pan Ecclestone se zmínil, že kvůli incidentu ze Suzuky má FIA určitý limit. Proto zvažuje o posunutí startu na původní čas, možná tento rok. Pro nás je to dobré. Je to bezpečnější časové rozmezí," cituje Razaliho agentura Reuters.

"Nyní by tedy lidé mohli přijet na oběd, podívat se na závod a kolem pěti by se mohli vracet domů. On [Ecclestone] zmínil možnost [dřívějšího startu]. Řekli jsme, že když to bude chtít vrátit na třetí hodinu odpoledne, pak to budeme plně podporovat," pokračuje šéf okruhu v Sepangu. Pro nás by to znamenalo, že bychom si v neděli museli přivstat - závod by nezačínal v 9:00, ale v 8:00 hod.

Nadšený není z nápadu nočního závodu, který se snažil Ecclestone v Malajsii prosadit. "Je to nebezpečné, tlačit nás do toho. V minulosti to dělal, ale nyní si myslím, že to bylo poprvé, co nám jako promotér vlastně naslouchal, co si přejeme. Každý okruh má svou vlastní identitu, kopírovat někoho jiného je nebezpečné," uvádí s odkazem na úspěch Singapuru.


Felipe Massa s Williamsem během loňské Velké ceny Malajsie (foto: Williams F1 Team)

Malajsie si podle něj velkou cenu chce udržet, protože má pozitivní dopad na ekonomiku a propaguje zemi jako globální destinaci. Očekává proto, že se brzy dohodnou na prodloužení kontraktu. Letošní závod se v Sepangu pojede 29. března jako druhý v pořadí, dva týdny po Austrálii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy