McLaren svůj nový vůz MP4-30 představí 29. ledna, Ferrari den po něm

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

McLaren je druhým týmem, který oznámil datum prezentace nového vozu. MP4-30 poprvé spatříme ve čtvrtek 29. ledna 2015

Britský tým sídlící ve Wokingu dnes prozradil, že svůj nový monopost MP4-30 odhalí přes Internet týden před začátkem předsezónních testů v Jerezu, tedy 29. ledna. Letos už nebude poháněný Mercedesem, ale exkluzívně Hondou, která se do Formule 1 vrací.

Její pohonnou jednotku si již McLaren vyzkoušel loni během filmování v Silverstone a také během testů po skončení sezóny v Abú Zabí - tam se mu ovšem nedařilo a za dva dny ujel jen 3 plná kola. Tým slibuje, že do 1. února, kdy se začne jezdit v Jerezu, všechny dětské problémy vyřeší.

McLaren je druhým týmem, který oznámil datum představení. Tím prvním je Force India, která chystá prezentaci týmu a nového zbarvení - ovšem bez nového monopostu VJM08. Dojde k tomu v Mexiku, odkud pochází její pilot Sergio Pérez a jeho sponzoři (America Movil), ve středu 21. ledna.

Aktualizace
Odpoledne se přidalo Ferrari, které své auto "na internetu a na svých digitálních a sociálních platformách" odhalí 30. ledna, tedy den po McLarenu. Ještě před tím se dozvíme jméno nového vozu a přesný čas.

Data prezentací můžete sledovat na hlavní stránce F1news.cz v pravém sloupci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy