Změní McLaren a Mercedes radikálněji své zbarvení?

Pirelli | foto: Pirelli

Úřadující mistři světa, tým Mercedes, a jejich rivalové, stáj McLaren, by mohli do nové sezony vstoupit s novým zbarvením svých monopostů.

Mercedesy, které všichni známe pod názvem 'stříbrné šípy', zůstanou u svého schématu stříbrno-zelené (dle sponzora Petronas). Ale má se za to, že místo stříbrné bude použita více chromová barva, ve které se bude odrážet okolí. Ta by se měla podobat té, kterou používal McLaren v sezoně 2014. 

Španělské 'El Mundo Deportivo' píše, že by se tato barva měla jmenovat 'Kromo'. Tato barva by měla být nanesena na celé auto W06 včetně kol. To McLaren má také chystat změnu barevného vzezření, aby se více odlišil od svého bývalého dodavatele motorů. 

Barevná změna u McLarenu by proto měla být radikální s ohledem na Hondu. V dobách dřívější spolupráce tým používal bílo-červenou, jenže červená byla na autech kvuli tehdejšímu sponzorovi, společnosti Marlboro. 


Dočkáme se po letech návratu legendární bílo-červené barevné kombinace na vozech McLaren?
(foto: Honda Racing F1)

Tým by se ale i tak měl vrátit k barevné kombinací bílá-červená s nádechem černé, což jsou barvy, se kterými je Honda spojována. Tým by navíc mohl podržet odhalední svého barevného provedení až do Austrálie, protože podle posledních zpráv by měl v Jerezu a Barceloně jezdit v oranžovém 'zimním' zbarvení (to také McLaren v zimě nepoužije poprvé).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy