Vergne rozšiřuje řady testovacích pilotů Ferrari, De la Rosa v Maranellu končí

Vergne, Jean-Eric | foto: Scuderia Toro Rosso

Jean-Eric Vergne se přidává k Ferrari, pro které bude testovat na simulátoru. Italský tým naopak opouští Pedro de la Rosa.

Francouz po letošní sezóně přišel o své místo u Toro Rosso, příští rok jej nahradí Carlos Sainz mladší, který bude nastupovat po boku Maxe Verstappena. Protože závodní sedačku už jinde v F1 nesežene, rozhodl se rozšířit řady testovacích pilotů Ferrari.

Do Maranella přitom tento týden přišel Esteban Gutiérrez, Scuderia má k dispozici také Marca Geného a Davida Rigona. Pedro de la Rosa se s týmem po dvou letech loučí.

Nový šéf Maurizio Arrivabene od Vergneho očekává "důležitý příspěvek" pro svou stáje: "Zapadne do našeho programu zaměřeného na vylepšování důležitých oblastí, povzbuzení a posílení již tak silné a schopné skupiny profesionálů."

Vergne věří, že svými zkušenostmi z Toro Rosso a ze simulátoru Red Bullu novému zaměstnavateli pomůže: "Cítím se být velmi poctěn tím, že se můžu připojit k rodině Ferrari a stát se součástí nejprestižnějšího týmu v historii Formule 1."


"Jednoznačným cílem je pomoci Scuderii dostat se zpět na nejvyšší stupínek na pódiu. Poté, co jsem dva roky pracoval na simulátoru pro špičkový tým a tři roky závodil za Toro Rosso, mé zkušenosti se přidají k skvělému úsilí, které tým vynakládá na to, aby se dostal zpět na vítěznou cestu," dodává Vergne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy