Dvacet trofejí odcizených Red Bullu se našlo v jezeře

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Přibližně třetina trofejí, kteří neznámí zloději ukradli před deseti dny z továrny Red Bullu v Milton Keynes, se v pondělí našla v jezeře poblíž Sandhurstu.

Šestice mužů tehdy projela vozidlem skrze vstup do budovy, kde odcizila kolem 60 cenných trofejí, jež Red Bull v posledních letech vyhrál ve Formuli 1. Nepatřily mezi ně mistrovské poháry za vítězství v šampionátech jezdců a konstruktérů, které v té době nebyly v továrně.

Šéf týmu Christian Horner prohlásil, že zaměstnanci byli "absolutně zdrceni" ztrátou trofejí, které během let nasbírali. Po dnešním nálezu uvádí: "Fakt, že některé trofeje byly odhozeny do jezera a poškozeny ukazuje na to, o jak bezcitný kriminální čin šlo."

"I když ty trofeje znamenají pro tým velmi mnoho, jejich skutečná hodnota je nízká - a rozsah škod v továrně způsobený neznámými pachateli při vloupání byl významný. Snad se nám podaří získat trofeje zpět do továrny, kam patří, a opatřit si repliky těch, u kterých se nám to nepovede," pokračuje Horner.


Třetina trofejí odcizených Red Bullu se už našla (foto: Red Bull Racing)

Trofeje byly včera vyzvednuty z jezera Horseshoe vzdáleném 120 km od továrny poté, co je zahlédl nějaký člověk. Policie údolí Temže žádá veřejnost o poskytnutí informací týkající se vloupání a dalšího pohybu trofejí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy