Alonso řadí Ferrari mezi favority: "V sezóně 2015 bude velmi silné"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso věří, že jeho bývalý tým - Ferrari - bude v příští sezóně velmi silným soupeřem, přestože se letos hodně trápil a prošel velkými personálními obměnami.

Italská stáj letos poprvé od roku 1993 zažila sezónu bez jediného vítězství a prohrála s Williamsem boj o třetí místo v šampionátu konstruktérů. Vztahy mezi ní a Alonsem byly napjaté, Španěl po hádce s bývalým šéfem týmu Marcem Mattiaccim Maranello, kde měl pětiletou smlouvu, předčasně opustil.

Podle něj bude v příštím roce ale silným soupeřem: "Z vnějšku se teď bude těžko posuzovat, jak si Ferrari povede, mají ale talentované lidi, mají zdroje a všichni jsou v týmu motivovaní, jednou tedy vyhrají."

"Myslím, že během těch pěti let jim scházelo jen trochu více výkonnosti vozu a samo sebou i technických zdrojů. V některých oblastech vozu někdy nebyli na špičkové úrovni, na počátku jim scházelo něco v aerodynamice, teď v oblasti pohonné jednotky.

Vzhledem k rozpočtu ale příští rok budou patřit mezi favority, protože Ferrari bude favoritem na startu každé sezóny. Musí být, všichni ve Formuli 1 očekávají, že Ferrari vyhraje. Příští rok budou silní," cituje Alonsa Autosport.


Fernando Alonso s Ferrari F14 T v Austinu (foto: circuitoftheamericas.com)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy