McLaren: Kevin má naši plnou podporu

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

U McLarenu trvají na tom, že kariéra Kevina Magnussena byla pouze pozastavena. Dvaadvacetiletý Dán má jejich stoprocentní podporu.

Po své nováčkovské sezóně v McLarenu bude Kevin Magnussen příští rok zastávat pozici náhradního jezdce, zatímco závodními piloty jsou zkušení Alonso s Buttonem. S Magnussenem však ve Wokingu do budoucna počítají.

"Kevin měl velmi dobrý rok. Jako nováček odvedl dobrou práci a není důvod, proč by v budoucnu neměl být v F1. Má naši stoprocentní podporu," uvedl pro Sky Sports závodní ředitel týmu, Eric Boullier

Nicméně oba současní piloti McLarenu mají smlouvy na více než rok a dvaadvacetiletý Dán si tak bude muset na svoji další příležitost ještě počkat. Boullier nevyloučil, že by Magnussen mohl přejít do jiného týmu, aktuální to prý však není.

Jeho slova odsouhlasil také Ron Dennis. Přirovnal navíc Magnussen k Alonsovi či Häkkinenovi, jejichž kariéry také neměly raketový start, přesto se stali dvojnásobnými šampiony. "Domnívám se, že rok testování vám rozhodně nevezme příležitost být v F1. Kevin je velmi mladý," dodal.


Magnussen se příští rok musí spokojit jen s testováním (foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy