Gutiérrez nastupuje k Ferrari jako testovací a náhradní pilot

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Po vyhazovu ze Sauberu, kde strávil dva roky, nyní Esteban Gutiérrez zamířil k Ferrari. V Maranellu bude zastávat pozici testovacího a náhradního pilota.

Ferrari sáhlo po mladém Mexičanovi jako po rezervním a testovacím pilotovi. "Rád bych potvrdil plnou důvěru v naši jezdeckou dvojici složenou ze čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela a bývalého šampiona Ferrari Kimiho Räikkönena. Chci zároveň přivítat Estebana Gutiérreze. Rádi mu poskytneme tuto příležitost. Je mladý a má dostatek zkušeností," uvedl v prohlášení nový šéf Scuderie Maurizio Arrivabene.

I díky zkušenostem proto podle něj bude Gutiérrez pro tým při vývoji vozu a práci na simulátoru přínosem. Poznamenal také, že je rád za mexického pilota, neboť tam má Ferrari širokou základnu fanoušků a připomněl odkaz bratrů Rodrígerových.

"Pro mě je ctí dostat se do rodiny Ferrari, týmu s takovou historií. Je to začátek nové cesty a dám do toho maximum, abych splnil cíle. Chci všem poděkovat za důvěru. Bude to pro mě velká příležitost se dál rozvíjet a dostal se tak v budoucnu na špičku. Těším se," uvedl Gutiérrez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy