Red Bull: Newey pracuje na příštím voze, v sezóně 2015 náskok Mercedesu stáhneme

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf závodního týmu Red Bullu Christian Horner věří, že se jim v příští sezóně podaří stáhnout náskok Mercedesu a budou mnohem konkurenceschopnější.

Pomoci jim k tomu má i slavný konstruktér Adrian Newey. "Adrian je do toho stále hodně zapojený. Stále je dost zainteresovaný do konstrukce příštího vozu a určitě se tady kolem bude pohybovat," ujišťuje Horner pro Sky Sports.

Pochvaluje si také ostatní schopné lidi v rámci Red Bullu: "Máme skvělou sestavu. V týmu máme sílu do hloubky a několik opravdových talentů. Mnoho týmů se za těmi talenty honí, ale podařilo se nám to zvládnout.

V jezdecké sestavě máme Daniela Ricciarda, jenž letos předvedl, že je potenciálním šampionem. Je opravdu vzrušující hvězdou budoucnosti. V Daniilu Kvjatovi máme také někoho, kdo oplývá skvělou rychlostí, velkým potenciálem. Bude vzrušující sledovat jeho vývoj.

Když jste dost rychlí, jste dostatečně staří. Daniil prožil fantastický rok. V Toro Rosso byl neuvěřitelně rychlý a příležitost si plně zasloužil.," pokračuje šéf závodní stáje z Milton Keynes.


Christian Horner si uvědomuje, že konkurenceschopnost jeho Red Bullu
bude záležet na zlepšení Renaultu (foto: Red Bull Racing)

Úspěch Red Bullu bude z velké části záviset na pokrocích dodavatele pohonných jednotek, kterým je Renault Sport F1. "Vyhlídky jsou dobré. Renault samozřejmě pracuje velmi tvrdě v rámci možností, které máme. Myslím si, že náskok můžeme stáhnout," věří Horner.

"Mercedes letos odvedl báječnou práci, všem utekl a na nás je, abychom ho dohnali. S kluky z Renaultu pracujeme tvrdě na to, abychom se ten náskok pokusili stáhnout, a snad jim v příští sezóně dáme více zabrat," doufá šéf britského týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy