Lupiči z továrny Red Bullu ukradli přes 60 trofejí + video

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Přes 60 cenných trofejí zmizelo po vloupání dnes v noci z továrny Red Bullu v Milton Keynes.

Policie tuto událost dnes dopoledne potvrdila. Podle ní dostala hlášení kolem 1:30 hod v noci. Šestice mužů vozem prorazila vstupní dveře a vtrhla do továrny. Při akci použili lupiči dva vozy s cizími poznávacími značkami.

"Jsme samozřejmě zničení tímto vážným vloupáním do továrny. Pachatelé vjeli skrz vstupní dveře a ukradli přes 60 trofejí, které jsme během let po tvrdé práci nashromáždili. Při vloupání vznikla vážná škoda.

Lupiči vzali věci, které jim nejen nepatří, ale které reprezentují úsilí skupiny odhodlaných a usilovně pracujících osobností. Cena je pro tým výjimečně vysoká kvůli veškerému úsilí a snahám, které se promítli do každé z nich," říká šéf týmu Christian Horner.


Trofeje v továrně Red Bullu dnes v noci zmizely (foto: Red Bull Racing)

"Skutečná hodnota je ale ve skutečnosti nízká - lidé mimo tým z nich budou mít malý užitek a navíc u mnoha trofejí ve vitrínách šlo o repliky.

Vloupání těchto lidí způsobí, že naši továrnu budeme mít v budoucnu ještě méně přístupnou, což bude nefér vůči stovkám fanoušků, kteří každý rok cestují, aby navštívili naši továrnu a podívali se na naše trofeje a vůz F1.

Rádi bychom vyzvali kohokoliv, kdo se dozví nějaké informace o tom, kde by se tyto trofeje mohli nacházet, nebo o pachatelích, aby kontaktovali Policii údolí Temže," dodává Horner. Podle policie nebyl nikdo z hlídačů v noci zraněn.


Video z loupeže (zdroj: Youtube)

Na začátku týdne si čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel ještě stihl své trofeje naposledy prohlédnout, když se v Red Bullu loučil. Během přestupuje ke konkurenčnímu Ferrari, za které bude od příští sezóny závodit společně s Kimim Räikkönenem.

 

Fotografie trofejí Red Bullu najdete pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy