Wolff: Finanční modely Marussie a Caterhamu byly neudržitelné, o další týmy už nepřijdeme

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Podle sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa byly finanční modely Marussie a Caterhamu neudržitelné, proto zkrachovali. O další týmy ale Formule 1 už podle něj nepřijde.

Wolff sice považuje finanční modely těchto dvou týmy za "neudržitelné," ostatní ohrožené týmy, jako je Sauber, Force India a Lotus, ale podle něj přežijí. "Nevěřím, že přijdeme o další týmy. Alespoň já mám z těchto týmů takovou informaci. Nyní hovoříme jednoduše o tom, jak bychom mohli koláč rozdělit jinak."

Mercedes je ochoten přistoupit k určitým kompromisům, aby pomohl trápícím se stájím. Jeho soupeři ale nikoliv: "Ferrari a Red Bull zaujímají takovou pozici: 'Není to problém náš, ale těch [postižených] týmů.'"

Jejich postoj ale částečně chápe: "Nemůžeme mít socialistický systém. Nakonec jsou týmy jako Marussia a Caterham zcela zodpovědní za svůj nezdar. Pokud se tým dostane do situace, kdy ho drtí hora dluhů, pak se musíte podivit nad tím, jak řádně byl veden. Pokud utrácíte více, než máte, pak musíte mít splátkový plán."


Caterham měl neudržitelný finanční model, šance
na přežití však existuje (foto: Caterham F1 Team)

Zatímco šance na přežití Caterhamu zůstávají - podle správce majetku se objevili tři zájemci - tak Marussia zřejmě skonči v propadlišti dějin definitivně: její majetek má být rozprodán v nad- cházející aukci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy