Zvýší Mercedes v roce 2015 svůj náskok? Soupeři se toho vážně obávají

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Dominance Mercedesu byla v letošní sezóně drtivá. Soupeři se však obávají, že náskok stáhnout nedokážou a naopak se ještě navýší.

Mercedes letos lámal rekordy a jejich dominance byla pro soupeře drtivá. Jediným pilotem jiného týmu, který dokázal vyhrát závod je Daniel Ricciardo z Red Bullu. Co se kvalifikací týče, tak tam se jako jedinému podařilo odsunout Mercedes jen Felipemu Massovi z Williamsu. 

Podle Autosportu má však pohonná jednotka Mercedesu ještě prostor ke zlepšování a to především v oblasti výfuku či ERS systému. Navíc by podle některých mohli získat až 70 koňských sil.

"Pravidla jsou nastavena tak, že nemůžete přestat s vývojem. Jsem si jist, že Ferrari a Red Bull pracují stejně tvrdě jako my. A my proto musíme udělat velký pokrok," uvedl šéf inženýr Mercedesu Andy Cowell. 

Christian Horner, šéf Red Bullu, se nechal slyšet, že se obává toho, aby náskok letošních mistrů světa ještě nenarostl: "Myslím, že pokud uvěříte číslům, která létají kolem, tak by náskok mohl vlastně spíše narůst, než se snížit. V tomto případě by to bylo poněkud deprimující."

Tato situace vysvětluje fakt, proč soupeři Mercedesu brojí proti současným pravidlům ohledně zmrazení vývoje motorů. A čas do představení nových vozů se rychle krátí... 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy