Barrichello získal po 23 letech další titul

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Bývalý pilot F1 Rubens Barrichello vyhrál od roku 1991 svůj první šampionát - napodruhé uspěl v brazilské sérii silničních vozů Stock Car V8.

Brazilec strávil ve Formuli 1 devatenáct sezón, aniž by v této sérii získal titul. Nejblíže měl k němu v letech 2002 a 2004, kdy s Ferrari skončil celkově druhý za svým týmovým kolegou Michaelem Schumacherem. Působení ve vrcholné disciplíně motorsportu, kde odjel rekordních 322 závodů, zakončil v sezóně 2011 s Williamsem.

Tehdy ve svém posledním závodě ještě nevěděl, že s ním tým neprodlouží smlouvu, proto v poslední Velké ceně Brazílie nedošlo na řádnou rozlučku se svými fanoušky. Tu plánoval letos s Caterhamem, kde si chtěl zaplatit závod na Interlagu - žel tým z Liefield se dostal do nucené správy a do Brazílie vůbec nedorazil.

Po odchodu z F1 zkoušel Barrichello své štěstí v IndyCar a v brazilské sérii sportovních vozů Stock Car, kde letos s týmem Full Time Sports po dlouhých 23 letech opět zažil radost ze zisku mistrovského titulu. Naposledy takto slavil v roce 1991, když vyhrál britskou Formuli 3 - dva roky před svým debutem v F1 s týmem Jordan.


Rubens Barrichello se raduje ze svého posledního triumfu
se svými syny (foto: Rubens Barrichello/Instagram)

Barrichello dojel v posledním závodě v Curitibě třetí, což mu po zisku 234 bodů zajistilo celkové prvenství. V 21 podnicích této série skončil na pódiu šestkrát, 2 závody z toho vyhrál. V této soutěži, která je považována za hlavní závodní sérii Jižní Ameriky, působí řada bývalých pilotů F1, například Luciano Burti, Bruno Senna, Nelson Piquet jr. či Lucas di Grassi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy