Sainz věří, že bude příští rok závodit za Toro Rosso. Vergne z kola ven?

sainz, carlos jr. | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz mladší věří, že příští rok bude závodit za Toro Rosso společně s Maxem Verstappenem. Znamenalo by to konec nadějím pro Jeana-Erica Vergneho.

Španělské deníky AS i Marca mají jasno: Helmut Marko prosadil 20letého mladíka do kokpitu Toro Rosso. Po přestupu Daniila Kvjata k Red Bull měl Vergne šanci na setrvání, což se zamlouvalo také majiteli Dietrichovi Mateschitzovi.

Marko chce ale v juniorce Red Bullu vidět nové mladé jezdce, navíc se mu nelíbila ani příliš agresivní jízda Vergneho, když se před něj na dráze chtěl dostat Ricciardo, jenž nakonec v závodě dojel čtvrtý po startu z boxové uličky - podle něj porušil interní předpisy.

Španělští reportéři si v Abú Zabí všimli nejen změn v řeči těla u Vergneho, ale také radosti otce a syna Sainzových, kteří o víkendu vyjednávali s Red Bullem.

Mladý Sainz, jenž letos získal titul v šampionátu Formula Renault 3.5, pro list Marca uvádí: "Doufám, že tento týden přijde oznámení. Více udělat už nemůžu. Uvidíme, jak to dopadne." Dnes testuje v Abú Zabí s vozem Red Bullu RB10.


Carlos Sainz jr. věří, že jej tento týden Toro Rosso potvrdí jako svého
závodního jezdce pro sezónu 2015 (foto: Red Bull)

Toro Rosso ale zatím druhé pilota k Verstappenovi stále nepotvrdilo a tyto zprávy nechce komentovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy